خواص بادام چیست؟ (همه چیز درباره مضرات و خواص بادام شیرین)
روغن بادام شیرین ( Sweet almond oil ) :
بادام در اصل در خاورمیانه پرورش داده می شد. اما امروزه، کالیفرنیا بزرگترین تولیدکننده بادام در جهان است. مغز بادام بسته به نوع درخت خود، ممکن است شیرین یا تلخ باشد. بادام شیرین از نوعی درخت بادام با گلهای سفید رنگ حاصل می شود که حاوی مواد شیمیایی سمی نیست. خرید روغن بادام شیرین از دانه خشک آن استخراج می شود که حدودا 50 درصد این دانه حاوی روغن است.
از جمله مواد غذایی که برای بدن بسیار مفید بوده و میتوانند یکی از منابع غذایی بسیار خوب و مغذی در زنجیره غذایی ما باشند، مغزهای گیاهی از جمله بادام است. بادام دانههای خوراکی است که بر روی درخت بادام رشد میکند. این درخت، دارای برگهای دراز و باریکی بوده و گلهایش پیش از روییدن برگها شکفته میشوند. قسمتهای مورد استفاده درخت بادام عبارتند از: پوست بادام، برگ بادام، شکوفه بادام (چغاله) و مغز بادام. میوه درخت بادام ابتدا دارای پوست سبز و نازک و پوشیده از کرک است که به آن چغاله بادام گفته میشود و پس از مدتی سفت و سخت شده و همان مغز بادام مورد مصرف است. مغز بادام بر دو نوع است: شیرین و تلخ که هر دو نوع آن از خواص دارویی و ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. در ادامه این مطلب با فواید و خواص بادام شیرین آشنا شوید.
خواص بادام (طبیعت، خواص درمانی و ارزش غذایی)
خرید روغن بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است. بادام فواید بسیاری برای بدن دارد، برخی خواص دارویی و ارزش غذایی آن عبارتند از:
- بادام، جزو مغزها بوده، سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. بادام خام، حاوی حجم بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش به سزایی در کاهش چربی بد و افزایش چربی خوب خون دارند.
- خوردن بادام به خاطر دارا بودن انواع ویتامینها، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن فراوان، باعث نیروبخشی و افزایش انرژی میشود، به همین دلیل برای همه اقشار مردم به ویژه کودکان و زنان باردار بسیار مفید است و در رژیم غذایی انها توصیه میشود.
- از خواص بادام پایین آورنده کلسترول بد خون و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی است. تحقیقات نشان داده ، افرادی که 5 بار در هفته از انواع مغزها میخورند،50 درصد احتمال خطر برای بیماریهای قلبی را از خود دور می کنند.
- ویتامین E موجود در پوست بادام، یکی از انواع آنتیاکسیدانها بوده، بنابراین مصرف بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، فراموشی، آلزایمر و آب مروارید میشود.
- از دیگر خواص بادام جلوگیری از تخریب سلول ها و DNA بوده، بادام بر سلامت پروستات موثر است.
- مصرف بادام از گرفتگی عضلانی و ضعیف شدن ماهیچهها جلوگیری میکند.
- بادام دارای منیزیم و پتاسیم است. هنگامی که به مقدار کافی منیزیم در بدن باشد، در خون جریان مییابد و اکسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل می کند و جلوی افزایش ضربان قلب را می گیرد.
- مصرف بادام، به کاهش وزن کمک میکند، به طور کلی نتایج تحقیقات نشان داده افرادی که حداقل 2 بار در هفته از انواع آجیل و مغزهای گیاهی استفاده میکنند، نسبت به آنها که اصلا و یا به ندرت آجیل میخورند، بیشتر وزن کم میکنند.
- کاهش خستگی و برطرف کردن ضعف عمومی بدن از دیگر خواص بینظیر بادام برای سلامتی است.
- کلسیم و فیبر موجود در بادام، کاهش دهنده سرطان روده بزرگ میباشد.
- اسید فولیک در بادام، باعث کاهش سرطان دهانه رحم میگردد، همچنین به دلیل داشتن اسید فولیک و نقش مهم این ماده در در تکامل رشد جنین، مصرف آن برای زنان باردار بسیار مفید است.
- مواد مغذی مختلفی که در بادام وجود دارد، میتواند به فرایند التیام پوست و همزمان با آن، به دوباره جوان سازیاش کمک کند، به طور کلی بادام فواید بسیاری برای پوست داشته، کاهش چین و چروک، درمان آکنه و جوش از خواص بادام برای پوست است.
- خوردن روزانه بادام از ایجاد سنگ کیسه صفرا جلوگیری میکند.
- مصرف بادام کاهش دهنده قند خون بوده، برای بیماران دیابتی مفید است.
- مصرف بادام باعث تقویت عملکرد ریه میشود.
- بادام سرشار از کلسیم و فسفر بوده، بنابراین حفظ سلامت و استحکام دندانها و استخوانها از مهمترین خواص بادام است. در واقع، بادام غنیترین منبع غیر حیوانی کلسیم میباشد.
- بادام در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.
- بادام برای تسکین درد کبد و تحلیل بادهای کلیه مفید است و زخم رودهها و مثانه را درمان میکند.
- بادام، سینه را نرم و سرفههای مزمن را تسکین میدهد.
- چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت میکند و برای رفع خشکی دهان مفید است.
- دم کرده پوست قهوهای رنگ مغز بادام، بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است.
مضرات بادام
بادام دارای مواد مغذی بسیاری است، بنابراین غذای بسیار خوبی بوده، خواص و ارزش تغذیهای بالایی دارد، با این وجود، به علت اینکه سنگین و ثقیل الهضم میباشد، نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار مصرف آن نباید در روز بیشتر از ده دانه باشد. بادام همچنین برای معدههای ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند، بهتر است بادام را با شکر مصرف کنند.
لینک منبع: دکاموند شیمی
- ۰۰/۰۵/۱۸