آرایشی بهداشتی

بررسی مواد آرایشی بهداشتی

آرایشی بهداشتی

بررسی مواد آرایشی بهداشتی

۴ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

شلغم یک ریشه‌ی خوراکی است که خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. حتما در فصل‌های سرد سال شنیده‌اید که توصیه می‌کنند برای رهایی از سرماخوردگی و پیشگیری از بیماری‌های فصل، شلغم بخورید. بسیاری از افراد طعم شلغم را دوست ندارد ولی اگر خواص بی‌نظیر آن را بدانید، برای خوردن آن تشویق می‌شوید.

شلغم چیست؟

 

شلغم میوه نیست بلکه ریشه‌ی گیاه است. این ریشه‌ی خوراکی یکی از مهم‌ترین محصولات باغی در کل دنیا است. هم انسان‌ها از آن استفاده می‌کنند و هم ریشه و ساقه‌ی آن در برخی نقاط دنیا، خوراک حیوانات است.

رایج‌ترین انواع شلغم‌ها رنگ بنفش، قرمز یا سبز در قسمت بیرونی دارند و داخل آن‌ها سفید است. هم ریشه و هم برگ‌های این گیاه قابل خوردن و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی است. مثل بسیاری از ریشه‌های خوراکی، شلغم هم خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد.

مواد مغذی موجود در شلغم

 

شلغم سرشار از مواد مغذی و ضروری برای سلامت بدن است. بیشتر سبزیجات شبیه شلغم، کالری کم و در عین حال مواد مغذی فراوانی دارند. شلغم هم سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

یک فنجان شلغم یعنی ۱۳۰ گرم از شلغم خام، مواد مغذی زیر را دارد؛

  • کالری: ۳۶
  • کربوهیدرات: ۸ گرم
  • فیبر: ۲ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • وتیامین ث: ۳۰ درصد از نیاز روزانه
  • فولات: ۵ درصد از نیاز روزانه
  • فسفر: ۳ درصد از نیاز روزانه
  • کلسیم: ۳ درصد از نیاز روزانه

جالب است بدانید که برگ‌های شلغم از نظر مواد مغذی بسیار غنی‌تر هستند. یک فنجان یا ۵۵ گرم از برگ شلغم خرد شده مواد مغذی زیر را دارد؛

  • کالری: ۱۸
  • کربوهیدرات: ۴ گرم
  • فیبر: ۲ گرم
  • ویتامین K : ۱۱۵ درصد از نیاز روزانه
  • ویتامین ث: ۳۷ درصد از نیاز روزانه
  • پروویتامین آ: ۳۵ درصد از نیاز روزانه
  • فولات: ۲۷ درصد از نیاز روزانه
  • کلسیم: ۸ درصد از نیاز روزانه

هم برگ‌ها و هم ریشه‌ی شلغم منابع بسیار غنی از ویتامین C هستند که از بدن در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. وقتی سطح این مولکول‌ها در بدن بالا می‌رود، باید با مصرف ویتامین C یا سایر مواد مغذی مبارزه‌کننده با رادیکال‌های آزاد، آن‌ها را از بین ببرید.

این ویتامین، جذب آهن در بدن را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند تا کلسترول خون، تنظیم شود. این دو نمونه تنها گوشه‌ای از خواص بی‌نظیر شلغم برای سلامت بدن است.

علاوه‌ بر‌ این، برگ شلغم سرشار از ویتامین K و A است که ویتامین‌های محلول در چربی هستند. این ویتامین‌ها وقتی در بدن بهتر جذب می‌شوند که همراه با چربی مصرف شوند.

ویتامین K به‌عنوان یک عامل لخته‌کننده‌ی خون، نقش مهمی در بدن دارد و به جلوگیری از خونریزی بیش‌ از‌ حد کمک می‌کند. به علاوه، ویتامین A برای سلامت چشم، پوست و ریه، حیاتی است.

علاوه‌ بر این، برگ شلغم حاوی مقادیر زیادی فولات است که به تولید گلبول‌های قرمز خون و به جلوگیری از بی‌نظمی رشد در جنین کمک می‌کند.

خواص شلغم برای سلامت بدن

 

ریشه و برگ شلغم به دلیل ترکیبات مغزی که دارند، اثرات فراوانی بر سلامتی جسم و پیشگیری از بیماری‌ها دارند.

۱. خواص ضدسرطانی دارد

شلغم حاوی چندین ترکیب گیاهی مفید است که با ویژگی‌های ضدسرطانی مرتبط است. شلغم علاوه بر مقدار بالای ویتامین C که می‌تواند به جلوگیری از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی کمک کند، سرشار از گلوکوزینولات است.

گلوکوزینولات‌ها گروهی از ترکیبات گیاهی فعال هستند که فعالیت آنتی‌اکسیدانی هم دارند؛ به این معنی که اثرات تحریک‌کننده سرطان ناشی از استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. در تحقیق‌های متعدد ارتباط بین مصرف بیشتر گلوکوزینولات و کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان ریه، روده بزرگ و رکتوم ثابت شده است.

علاوه‌ بر این، شلغم حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها، به‌ویژه آنتوسیانین، نوع دیگری از آنتی‌اکسیدان است که اثرات ضد سرطانی آن ثابت شده است. آنتوسیانین‌ها در میوه‌ها و سبزی‌های آبی و بنفش مانند شلغم وجود دارند و مصرف آن‌ها، احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن و مخرب را کاهش می‌دهد.

۲. کنترل سطح قند خون

کنترل سطح قند خون برای سلامتی، به‌ویژه برای کسانی که دیابت دارند، بسیار مهم است و تحقیق‌های حیوانی نشان می‌دهد که شلغم ممکن است اثرات ضد دیابتی داشته باشد.

یک تحقیق ۹ ماهه روی موش‌هایی که رژیم غذایی با قند بالا داشتند نشان داد که درمان با ۴۵ میلی‌گرم عصاره شلغم به ازای هر پوند (۱۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) از وزن بدن، در مقایسه با گروه کنترل، سطح قند خون را کاهش و سطح انسولین بدن را افزایش داده است.

این تحقیق همچنین نشان داد که این عصاره به اصلاح سایر اختلالات متابولیک مرتبط با دیابت، مانند سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا در خون کمک می‌کند. نتایج مشابهی پس از آزمایش اثرات ضد دیابتی برگ‌های شلغم هم به دست آمد.

یک تحقیق ۲۸ روزه روی موش‌های مبتلا به دیابت نشان داد آن‌هایی که روزانه ۹۰ تا ۱۸۰ میلی‌گرم عصاره‌ی برگ شلغم به ازای هر پوند (۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم) تغذیه می‌کردند، قند خون آن‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت و سطح کلی کلسترول و کلسترول LDL بدن آن‌ها کاهش پیدا کرد.

هر دو مطالعه به این نتیجه رسیده‌اند که اثرات ضد دیابتی شلغم و عصاره‌ی برگ شلغم ممکن است به دلیل عوامل متعددی از جمله زیر باشد؛

  • افزایش پاکسازی قند خون
  • کاهش تولید گلوکز (قند) توسط کبد
  • کاهش جذب کربوهیدرات

با این حال، با توجه به اینکه در این تحقیق‌ها فقط انواع مختلف عصاره‌ها روی موش‌ها آزمایش شده است، مشخص نیست که شلغم تازه و خود برگ شلغم اثرات مشابهی در انسان دارند یا خیر.

۳. اثرات ضدالتهابی

التهاب با بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند ورم مفاصل، سرطان و فشار خون بالا ناشی از سفت شدن رگ‌ها مرتبط است. گلوکوزینولات موجود در شلغم به ایندول و ایزوتیوسیانات تجزیه می‌شود که هر دو محصول جانبی زیست‌فعال با خواص ضدالتهابی هستند.

یک نوع خاص از ایندول در شلغم، آرولکسین نام دارد که مطالعات نشان می‌دهد ترکیبات التهابی مانند اکسید نیتریک را، که نوعی رادیکال آزاد درگیر در فرآیند التهاب است مسدود می‌کند.

به‌عنوان مثال، مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که آرولکسین به طور قابل‌توجهی التهاب و آسیب را در سلول‌های روده بزرگ انسان و کولون موش با غیرفعال کردن یک مسیر التهابی، کاهش می‌دهد.

۴. محافظت در برابر باکتری‌های مضر

گلوکوزینولات‌های شلغم که به ایزوتیوسیانات تجزیه می‌شوند، گروهی از ترکیبات قادر به مهار رشد میکروبی و باکتریایی هستند. مطالعات نشان داده‌اند که ایزوتیوسیانات‌ها با باکتری‌های شایع بیماری‌زا مانند E.coli و S. aureus مبارزه می‌کنند.

یک مطالعه‌ی آزمایشگاهی نشان داد که ایزوتیوسیانات‌های سبزیجات چلیپایی تا ۸۷ درصد اثر ضدباکتریایی روی سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک دارند.

علاوه‌ بر این، با توجه به افزایش اخیر مقاومت باکتریایی، محققان مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی را برای ارزیابی اثر بالقوه‌ی ترکیب ایزوتیوسیانات‌ها با آنتی‌بیوتیک‌های استاندارد انجام داده‌اند. نتایج نشان می‌دهد که هر دو با هم، ممکن است اثر قابل توجهی در کنترل رشد باکتری داشته باشند.

۵. بهبود باروری و تأمین مواد مغذی لازم برای بارداری

 

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط دانشکده پزشکی هاروارد، برای زنان در سنین باروری، مصرف آهنِ بیشتر از منابع گیاهی مانند اسفناج، لوبیا، کدو و لوبیا سبز می‌توانید قدرت باروری را تقویت کند.

مصرف اسید فولیک کافی در دوران بارداری هم برای محافظت از جنین در برابر نقص‌های لوله عصبی لازم است. برگ شلغم منبع خوبی از اسید فولیک و آهن است.

۶. بهبود خواب و خلق‌وخو

کولین موجود در برگ شلغم می‌تواند به بهبود الگوی خواب و بهتر شدن خلق‌و‌خو کمک کند. شلغم حاوی کولین است و این ماده مغذی مهم، به بهبود خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. کولین همچنین به حفظ ساختار غشای سلولی و انتقال تکانه‌های عصبی کمک می‌کند و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.

فولات که در برگ شلغم هم یافت می‌شود، ممکن است با جلوگیری از تشکیل بیش‌از‌حد هموسیستئین در بدن، به کاهش افسردگی کمک کند.

هموسیستئین می‌تواند از رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز جلوگیری کند. هموسیستئین بیش‌ازحد در تولید هورمون‌های ایجادکننده‌ی احساس خوب مثل سروتونین، دوپامین و نورپی‌نفرین تداخل ایجاد می‌کند. این هورمون‌ها خلق‌وخو، خواب و اشتها را تنظیم می‌کنند.

۷. بهبود عملکرد ورزشی

نیترات موجود در رژیم غذایی باعث افزایش اتساع عروق و بهبود اکسیژن‌رسانی به عضلات در طول ورزش می‌شود.

همچنین می‌تواند کیفیت زندگی را برای کسانی که به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی یا متابولیک کمبود اکسیژن دارند، بهبود بخشد. سبزیجات سبز مانند برگ شلغم از جمله منابع اصلی نیترات هستند.

۸. بهبود مشکلات گوارشی

یک فنجان شلغم خام که وزن آن حدود ۱۳۰ گرم می‌شود ۲٫۳۴ گرم فیبر دارد. فیبر به کاهش فشار و التهاب روده‌ی بزرگ کمک می‌کند. رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد، خطر ابتلا به انواع مشکلات گوارشی را کاهش می‌دهد.

شلغم و سایر محصولات غذایی که فیبر زیادی دارند با جذب آب در روده و تسهیل کردن حرکت مواد غذایی و مدفوع در روده، علائم بیماری دیورتیکولیت التهاب دیورتیکول‌های جدار روده را کاهش می‌دهد. البته گاهی اوقات پزشکان به افراد مبتلا توصیه می‌کنند که رژیم غذایی حاوی فیبر بالا نداشته باشند. در این زمینه باید با پزشک خود مشورت کنید.

در سال ۲۰۱۴ تحقیق انجام شد که نشان داد که انواع مختلف فیبر، تأثیرات متفاوتی روی احتمال ابتلا به دیورتیکولیت دارند اما در مجموع، فیبر خطر ابتلا را کاهش می‌دهد. البته برای اثبات فواید آن هنوز به تحقیقات بیشتر نیاز است.

۹. سلامت پوست و مو

برگ شلغم به خاطر مقدار زیاد ویتامین A، به حفظ سلامت پوست و مو کمک می‌کند. این ویتامین برای رشد تمام بافت‌های بدن لازم از جمله پوست و مو لازم است. ویتامین A نقش مهمی در تولید سبوم دارد که موها را مرطوب نگه می‌دارد.

ویتامین C هم برای تولید کلاژن ضروری است و کلاژن ساختار اصلی پوست و مو را تشکیل می‌دهد. این ویتامین برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن هم لازم است. ریزش مو ممکن است یکی از نتایج کمبود آهن باشد. مصرف کافی مواد حاوی آهن مثلا برگ شلغم، می‌تواند به پیشگیری از ریزش مو کمک کند.

کمبود آهن در رژیم غذایی می‌تواند بر نحوه‌ی استفاده‌ی بدن از انرژی تأثیر بگذارد. برگ شلغم منبع خوبی از آهن است و می‌توانید آهن لازم بدن را تأمین کند.

۱۰. کاهش احتمال ابتلا به کم‌خونی

کمبود آهن یکی از رایج‌ترین انواع کمبودهای مواد مغذی در بدن است و مهم‌ترین دلیل ایجاد کم‌خونی است. مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C همراه با غذاهای سرشار از آهن، قابلیت جذب آهن را در بدن افزایش می‌دهد. برگ شلغم یکی از منابع غنی آهن و ویتامین C است.

۱۱. پیشگیری از پوکی استخوان

ویتامین K و کلسیم موجود در برگ شلغم به جلوگیری از پوکی استخوان و قوی نگه داشتن استخوان‌بندی کمک می‌کند. کارشناسان مصرف کم ویتامین K و کلسیم را با خطر بیشتر شکستگی استخوان مرتبط می‌دانند.

مصرف کافی ویتامین K می‌تواند سلامت استخوان را با بهبود جذب کلسیم، کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار و عمل به‌عنوان یک اصلاح‌کننده پروتئین‌های ماتریکس استخوان بهبود بخشد.

یک فنجان ۵۵ گرمی شلغم خام حاوی ۱۳۸ میکروگرم ویتامین K است که بسیار بیشتر از نیاز روزانه است. شلغم حاوی بالاترین میزان کلسیم در هر گرم از هر میوه یا سبزی است. ویتامین A، فسفر و منیزیم هم سلامت استخوان‌ها را تقویت می‌کنند و در برگ شلغم وجود دارند.

سایر مزایای شلغم برای سلامت بدن

 

علاوه بر نکاتی که بالاتر عنوان کردیم و مهم‌ترین خواص شلغم هستند، این ریشه و برگ‌های آن می‌تواند خواص زیر را هم برای حفظ سلامت بدن داشته باشد.

  • کمک به کنترل وزن

شلغم از جمله سبزیجات کم‌کالری و غیر‌نشاسته‌ای با شاخص گلیسمی پایین است، بنابراین خوردن آن کمترین تأثیر را بر سطح قند خون بدن دارد. طبق تحقیقات، این ویژگی‌ها کمک می‌کنند که وزنتان را در محدوده‌ی وزن سالم نگه دارید.

  • تقویت سلامت استخوان

ویتامین K موجود در شلغم نقش کلیدی در متابولیسم استخوان ایفا می‌کند و مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که گلوکوزینولات‌ها ممکن است بر شکل‌گیری استخوان‌ها تأثیر مثبت داشته باشند.

  • محافظت از کبد

برخی مواد موجود در شلغم از جمله آنتوسیانین‌ها و ترکیبات گوگردی مانند گلوکوزینولات‌ها، اثرات محافظتی از کبد را در موش‌های مبتلا به مسمومیت کبدی نشان داده‌اند.

چطور شلغم را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

 

شلغم را می‌توانید به صورت پخته یا خام مصرف کنید و برگ‌های شلغم گزینه‌ی خوبی برای اضافه کردن به انواع سالاد است.

با روش‌هایی که در ادامه می‌خوانید، می‌توانید شلغم را وارد رژیم غذایی خود کنید؛

  • مقداری شلغم آب‌پز را به پوره‌ی سیب‌زمینی اضافه کنید.
  • شلغم را نازک برش دهید و بپزید تا چیپس شلغم ترد تهیه کنید.
  • هنگام کباب کردن یا تفت دادن سبزیجات، شلغم خرد شده را با سیب‌زمینی و هویج مخلوط کنید.
  • مقداری شلغم رنده‌شده را به سالاد کلم اضافه کنید تا سالادی خوش‌طعم‌تر با خواص فراوان داشته باشید.
  • شلغم و برگ آن را برای اضافه کردن به غذاهای حاوی سبزی، تفت دهید.
  • شلغم خام را رنده کنید و همراه با ماست مصرف کنید.
  • شلغم خام یا پخته را داخل آش و سوپ بریزید.

استفاده از شلغم در رژیم غذایی بسیار آسان است و افزودن آن به برخی از غذاهای دلخواه‌اتان مطمئنا ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد.

نکاتی درباره‌ی خرید و استفاده از شلغم

 

موقع خرید، آن دسته از شلغم‌هایی را انتخاب کنید که کوچک و نسبت به اندازه‌ی خود سنگین باشند؛ یعنی تراکم بیشتری داشته باشند. هر چقدر شلغم کوچک‌تر باشد، طعم شیرینی‌تر و ملایم‌تری دارد و هر چه بزرگ‌تر می‌شود، بافت داخل آن نرم‌تر می‌شود و طعم آن تغییر می‌کند.

دنبال شلغم‌هایی بگردید که برگ‌های روشن و تازه دارند.

شلغم را در جای خنک و کم‌نور نگهداری کنید.

جمع‌بندی

شلغم از سبزیجات چلیپایی است که خواص فراوانی برای سلامت بدن دارند.

این سبزی پرخاصیت، خواص تغذیه‌ای چشمگیر و ترکیبات زیست‌فعال بسیار مفید مانند گلوکوزینولات‌ها دارد که می‌توانند باعث کنترل قند خون و محافظت در برابر باکتری‌های مضر شوند و اثرات ضدسرطانی و ضدالتهابی داشته باشند.

هم ریشه و هم سبزی یا برگ‌های این گیاه را می‌توان مصرف کرد و هر دو کاملا مغذی هستند. شلغم و برگ شلغم با وجود خواص فراوانی که دارند، یکی از بهترین مواد غذایی گیاهی هستند که در این فصل می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

شورت لینک: yun.ir/im18i8

۸ علت خارش پوست سر و راه های درمان آن

شنبه, ۸ آبان ۱۴۰۰، ۰۹:۵۰ ق.ظ | Britannica briti | ۰ نظر

اگر از خارش پوست سرتان خسته شده‌اید و نمی‌دانید چگونه از دستش خلاص شوید، حتما مطلب حاضر را بخوانید. در این مطلب، هشت علت خارش پوست سر و شیوه‌های درمان هر یک را در کنار شما مرور می‌کنیم.

نادیده گرفتن خارش سر کار دشواری است. شاید تصور کنید که خارش پوست، دست از سر شما برنمی‌دارد و تمامی ندارد، اما به یاد داشته باشید که می‌توان آن را تسکین داد. برای این منظور، ابتدا باید علت خارش سر را یافت. در مطلب حاضر، هشت دلیل ایجاد خارش پوست سر و توصیه‌های متخصصان پوست برای درمان آن را می‌خوانیم.

۱٫ شوره سر

اگر پوست سرتان خشک و دچار خارش است و هم زمان پوسته‌هایی بر روی موها یا لباس خود می‌بینید، شک نکنید که به شوره سر مبتلا هستید.

شوره سر، که مشکلی متداول است، به حالتی گفته می‌شود که تکه‌های خشک‌شده پوست سر از آن جدا می‌شوند. اگر موهای تیره دارید یا رنگ‌های تیره می‌پوشید، ممکن است این ذرات را روی مو یا شانه‌های خود مشاهده کنید. شوره سر ممکن است باعث خارش سر شما شود.

گر تصور می‌کنید رعایت نکردن بهداشت، مسبب ایجاد شوره سر است سخت در اشتباهید. اگرچه شستشوی کمتر مو با شامپوها می‌تواند شوره سرتان را بیشتر نمایان کند اما علت اصلی ایجاد شوره سر نیست.

در واقع، محققان همچنان در جست‌وجوی دلایل اصلی ایجاد شوره سر هستند و به نظر می‌رسد این دلایل پیچیده باشند. اگر شوره ی سر علت خارش پوست سر شماست، خیالتان راحت، این ناراحتی قابل درمان است.

چگونه از شر شوره سر خلاص شویم

مؤثرترین روش برای کنترل و درمان خارش و شوره سر، استفاده از شامپو ضد شوره است. برای دستیابی به بهترین نتیجه، توصیه‌های متخصصان پوست را دنبال کنید:

۱٫ دستورالعمل‌های درج‌شده روی شامپوهای ضدشوره سر را دنبال کنید.

شامپوهای ضدشوره مختلفی وجود دارند و هر کدام حاوی مواد مؤثر متفاوتی برای کنترل علائم شوره هستند. برای دست یافتن به نتیجه بهتر، همیشه دستورالعمل‌های درج‌شده روی بطری شامپوها را دنبال کنید.

برای مثال، طبق برخی از این دستورالعمل‌ها، هنگام شستن پوست و موهای سرتان با شامپو اجازه دهید شامپو پنج دقیقه روی پوست سر و موهایتان بماند و سپس سر و موهارا آبکشی کنید. نوع دیگری از این شامپوها نباید بر روی پوست و مو باقی بمانند و باید بلافاصله شسته شوند.

۲٫ شامپو ضد شوره تان را در صورت نیاز عوض کنید.

موهای خود را هر روز بشویید و از شامپوهای ضدشوره تنها دوبار در هفته استفاده کنید. اگر یک نوع شامپوی ضدشوره مؤثر واقع نشد، می‌توانید انواع مختلف آن با مواد مؤثر متفاوت را امتحان کنید.

۳٫ هنگام استفاده از شامپوهای ضدشوره حاوی قطران زغال، دقت کنید.

این شامپوها می‌توانند رنگ موهای بلوند، خاکستری یا سفید را تغییر دهند. بنابراین اگر موهایی با رنگ روشن دارید، بهتر است شامپوی ضدشوره متفاوتی را انتخاب کنید. حتی ممکن است این گونه شامپوها پوست سر شما را به نور خورشید حساس کنند.

اگر شما از این نوع شامپوی ضدشوره استفاده می‌کنید، تا جای ممکن با پوشیدن کلاه در فضای باز یا قرار گرفتن در سایه، از پوست سر خود در برابر نور خورشید محافظت کنید.

برای اطلاع از راه های بیشتر، مقاله درمان شوره سر را از دست ندهید.

در بسیاری از موارد، شوره سر نیاز به مراقبت و درمان پزشکی ندارد. اما با وجود این، گاهی اوقات پوسته پوسته شدن و خارش می‌تواند نشانه شوره نباشد. بیماری هایی مانند درماتیت سبورئیک، پسوریازیس، عفونت های قارچی پوست سر و یا اگزما نیز علائیمی شبیه به شوره دارند.

۲٫ واکنش به محصولات مراقبت مو

علت خارش پوست سر و همچنین، خشکی و پوسته پوسته شدن آن به کیفیت آب کشی موها برمی گردد. در واقع، احتمالا موهایتان را بعد از شستشو با شامپو، به خوبی آبکشی نکرده‌اید. باقی ماندن مواد شامپو روی پوست سر موجب تحریک شدن آن می‌شود.

اما اگر خارش پوست سر همراه با بثورات پوستی باشد، احتمالا دچار وضعیتی شده‌اید که به آن درماتیت تماسی آلرژیک می‌گویند. این حالت در بین افرادی متداول است که موهای خود را رنگ می‌کنند. علت اصلی این حالت، اغلب، وجود ترکیبی به نام پارا-فنیلن‌دی‌آمین (para-phenylenediamine: PPD) است که در ترکیبات رنگ موی سیاه یافت می‌شود.

همچنین ممکن است شما به شامپو، نرم کننده یا دیگر محصولاتی حساسیت داشته باشید که از آنها روی پوست سرتان استفاده می‌کنید. در این صورت، احتمالا نه تنها بر پوست سر خود، بلکه در هر قسمت پوست‌تان که با این مواد در تماس است بثورات پوستی خارش‌‌دار خواهید داشت.

نحوه درمان

برای رفع خارش سر، از محصولی که سبب چنین واکنشی شده است، استفاده نکنید.

۳٫ شپش سر

خارش یکی از شایع‌ترین علائم وجود شپش سر است. اگر شک دارید که که گرفتار شپش سر شده یا خیر، از فردی بخواهید که از نزدیک و به دقت پوست سر شما را بررسی کند و به دنبال نشانه‌های این حشرات کوچک بگردد.

نحوه درمان

برای درمان خارش سر باید شپش را از بین ببریم. محصولات متنوعی در داروخانه‌ها وجود دارد که می‌تواند شپش‌ها و لاروهای آنها را از بین ببرد. این محصولات بدون نسخه پزشک در دسترس هستند.

اگر از درمان در منزل نتیجه نگرفتید و خودتان از پس شپش ها برنیامدید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است درمان دارویی دیگری را برایتان تجویز کند.

۴٫ جرب یا گال

بیماری عفونی و مسری گال هم می‌تواند علت خارش پوست سر شما باشد. گال به وسیله حشره کوچکی به وجود می‌آید که مایت (هیره) انسانی نامیده می‌شود. اگر این مایت‌ها به پوست سرتان نفوذ کنند می‌توانند باعث ایجاد خارش شوند. خارش شایع‌ترین علامت گال است و آن‌قدر می‌تواند شدت یابد که تمام شب شما را بیدار نگه دارد.

نحوه درمان

برای آنکه اطمینان یابید که به جرب مبتلا شده‌اید یا خیر، حتما باید توسط پزشک عمومی یا متخصص پوست معاینه شوید. درمان‌های مورد نیاز برای گال، تنها با نسخه پزشک در دسترس هستند.

۵٫ پسوریازیس پوست سر

حدود پنجاه درصد افراد مبتلا به پسوریازیس پلاکی، در برخی موارد دچار بروز علائم در قسمت‌هایی از پوست سر می‌شوند. ممکن است بر پوست سر خود لکه‌های قرمز رنگ، پوسته هایی شبیه شوره سر، پوسته های درشت نقره‌ای و سفیدرنگ داشته و همچنین دچار خشکی پوست سر باشید. پسوریازیس پوست سر اغلب با خارش هایی با شدت و ضعف متفاوت همراه است.

نحوه درمان

درمان های متفاوتی برای پسوریازیس پوست سر وجود دارد. بعضی افراد با استفاده از شامپوهای دارویی یا سایر درمان‌های بدون نسخه بهبود می‌یابند.
اگر پسوریازیس پوست سر پس از استفاده از این نوع درمان ها همچنان باقی بماند، متخصص پوست می‌تواند به شما کمک کند.

رفع علایم پسوریازیس حتی برای آنها که دچار نوع حاد آن شده‌اند یا برای مدت طولانی علائم این بیماری را داشته‌اند، با یاری متخصص پوست طولانی نخواهد بود. متخصصان پوست می‌توانند به افراد دچارشده به خارش، پوسته پوسته شدن پوست سر، ریزش مو و خونریزی ناشی از پسوریازیس کمک کنند.

۶٫ اگزما پوست سر

ششمین علت خارش پوست سر درماتیت آتوپیک است. اگر شما به نوعی از اگزما مبتلا هستید که با عنوان درماتیت آتوپیک شناخته می‌شود، این اگزما می‌تواند روی پوست سر شما گسترش پیدا کند. در این صورت، روی پوست سر شما قسمت‌های قرمزرنگ و پوسته دیده می‌شود. بعضی عنوان می‌کنند که پوست سرشان دچار سوزش شده است و در این قسمت‌ها دچار خارش هستند.

نحوه درمان

پوست سر شما با پوست بقیه قسمت‌های بدن‌تان متفاوت است؛ بنابراین توصیه می‌شود با پزشک متخصص در این زمینه درباره نحوه درمان مشورت کنید.

۷٫ مشکلات عصبی

خارش شدید پوست سر، بدون نشانه‌هایی از بثورات پوستی یا سایر واکنش‌های پوستی، می‌تواند نشانه مشکل عصبی باشد. پزشک شما ممکن است مشکل نوروپاتی را مطرح کند. نوروپاتی اصطلاحی پزشکی است که برای اشاره به مشکلات عصبی ناشی از آسیب، بیماری یا اختلال در کارکرد اعصاب به کار می‌رود. بیماری‌هایی مانند دیابت و زونا ممکن است بر روی اعصاب تأثیر بگذارند.

ایجاد زخم می‌تواند به اعصاب آسیب بزند. اگر دچار ریزش مو هستید، به گونه ای که اثر زخم عمیق بر جای می گذارد، امکان دارد که این زخم‌ها به اعصاب آسیب برساند. این آسیب‌دیدگی می‌تواند موجب خارش پوست سر شود.

نحوه درمان

متخصص پوست می‌تواند مشکل شما را شناسایی و ریشه‌یابی کند.

۸٫ سرطان پوست

طبق گزارش آکادمی درماتولوژی آمریکا، اگر سرطان پوست بر پوست سر گسترش یابد، ممکن است موجب خارش آن می‌شود.

نحوه درمان

متخصص پوست باید شما را معاینه کند. پزشکی که در زمینه تشخیص سرطان پوست تخصص داشته باشد می‌تواند به شما بگوید که آیا باید برای سرطان تحت آزمایش قرار بگیرید یا مورد دیگری ممکن است باعث خارش پوست سرتان شده باشد.

در این مقاله هشت علت خارش پوست سر را مرور کردیم. اگر شما هم به خارش سر مبتلا هستید یا زمانی دچار آن بوده‌اید، برای ما و سایر خوانندگان از علت و چگونگی درمان آن بنویسید. نظرات شما به حتما برای کسانی که به خارش پسوت سر مبتلا شده‌اند، بسیار مؤثر خواهد بود.

 

شورت لینک: yun.ir/cq8764

راهکارهایی برای رشد و تقویت سریع مژه

سه شنبه, ۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۱:۰۱ ق.ظ | Britannica briti | ۰ نظر

البته داشتن مژه هایی بلند ریشه ی ژنتیکی داشته اما این بدان معنا نیست که فردی که دارای ژن خوب نیست نمی تواند از مژه های بلند بهره ببرد.

با توجه به تحقیقات انجام شده رابطه مستقیمی بین سلامتی مو و تغذیه وجود دارد، بنابراین اگر فردی به میزان کافی از ویتامین های محلول در چربی همانند، گروه ویتامین های B، ویتامین C و کلاژن ها استفاده نکند، ممکن است سلامت موی خود را به خطر بیاندازد.

استفاده بیش از حد از محصولات چشمی، علی الخصوص استفاده طولانی مدت از ریمل و مژه های مصنوعی و کاشت مژه، می تواند مژه های شما را ضعیف تر و حتی منجر به ریزش مژه ها شود.

رشد مجدد مژه چقدر طول میکشد

هنگام بیدار شدن از خواب ممکن است یک یا دو تار مژه بر روی گونه تان بیابید، مطمئنا این امر برایتان آزاردهنده و ناخوشایند است اما توجه داشته باشید که مژه های شما همانند دیگر موهای شما ریزش دارد و این امر فرآیندی طبیعی است و همانند موهای سایر قسمتهای بدن، دوره زمانی رشد مژه هم مشخص است.

تقریبا بین ۹۰ الی ۱۵۰ تار مژه بر روی پلک بالا و ۷۰ الی ۸۰ تار دیگر بر روی پلک پایینی قرار دارد. موهای بدن در دوره زمانی مشخصی رشد کرده و مدت زمان رشد مژه هم به همین میزان مشخص است.

سرعت رشد مژه

 

این دوره زمانی از مرحله رشد (آناژن) شروع شده و بین ۳۰ تا ۴۵ روز طول می کشد که هر مژه معمولا نهایت تا ۱۰ میلی متر بلند می شود. مرحله بعد که رشد متوقف شده و فولیکول های مژه خورد و شکننده می شوند را مرحله انتقال (کاتاژن) می نامند. اگر در این مرحله مژه ریزش داشته باشد، سریعا جایش با مژه ی دیگر پر نخواهد شد. این مرحله ۲ الی ۳ هفته طول دارد. مرحله ی بعدی که مرحله ی ساکن (تلوژن) نام دارد ممکن است تا بیش از ۱۰۰ روز طول بکشد تا مژه ی جدیدی جایگزین شود. این دوره معمولا بین ۴ الی ۸ هفته طول می کشد تا یک مژه بطور کامل جایگزین شود.

کنده شدن مژه بر اثر اکستنشن

 

گیتی صادقیان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه اصفهان، با اشاره به عوارض اکستنشن مژه برای افزایش طول و حجم مژه‌ها، اظهار کرد: کنده شدن مژه‌های طبیعی از خطرات اکستنشن با دفعات متعدد است. با آسیب دیدن ریشه‌ها امکان رشد مژه طبیعی وجود ندارد و در صورتی که اضافه کردن مژه مکرر و بدون فاصله انجام شود، می‌تواند به ریشه مژه‌ها آسیب وارد کند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه ریزش مژه‌ها در صورتی که غیر طبیعی نباشد در 24 ساعت نخست اکستنشن طبیعی است، ادمه داد: چسب‌هایی که در کاشت مژه استفاده می‌شوند، می‌توانند باعث ایجاد حساسیت و اگزمای دور چشم شوند.

صادقیان با بیان اینکه به طور کلی اکستنشن در ایجاد گل مژه نقشی ندارد، ادامه داد: آلوده بودن دست شخصی که اکستنشن را انجام می‌دهد نیز می‌تواند موجب بروز عفونت‌های لبه پلک و مژه شود.

وی با بیان اینکه زمان مجاز برای اکستنشن مژه حداکثر 8 هفته است، اضافه کرد: استفاده مکرر از مژه مصنوعی در دراز‌مدت به مژه‌های طبیعی فرد آسیب وارد می‌کند و در نهایت موجب ریزش مژه‌های طبیعی می‌شود که دیگر برگشت‌پذیر نیست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطر نشان کرد: به صورت کلی استفاده از مژه مصنوعی بهتر از اکستنشن مژه است. اما مژه مصنوعی هم می‌تواند به مژه‌ها، منافذ و فولیکول‌های مو آسیب بزند و منجر به ایجاد التهاب در لبه پلک و مژه شود.

صادقیان گفت: چسب‌هایی که برای اضافه کردن مژه استفاده می‌شود، نباید موجب کنده شدن مژه‌های اصلی شود.

قیچی زدن مژه، درست یا غلط

 

کوتاه کردن مژه همانند موهای دیگر قسمت های بدن می تواند مفید واقع شود. اثرات کوتاه کردن مو معمولا با رشد سریعتر و ضخامت بیشتر همراه است، حال سوال این است کوتاه کردن مژه همین نتایج را خواهد داشت؟

نکته ای که باید به آن توجه ویژه ای داشت این است که کوتاه کردن مژه نسبت به کوتاه کردن موهای سر کندتر خواهد بود و این مدت زمان ممکن است شما را هم ناامید کند و روش مناسبی برای پرپشت شدن مژه ها نیست. یادتان باشد مژه به اندازه موی سر رشد نمی کند.

علت ریزش مژه چیست

 

از مژه های مصنوعی خودداری کنید. استفاده از اینگونه مژه ها ممکن است در همان لحظه شما را زیباتر کنند اما در طولانی مدت به مژه های شما آسیب می زند. به طوری که هنگام برداشتن مژه های مصنوعی تعدادی تار از مژه های اصلی کنده می شود. همچنین زمان خوابیدن آرایش خود را پاک کنید تا هیچ گونه اثری از مواد آرایشی روی مژه های باقی نماند تا مژه های شما فرصت تنفس و رشد بهتری پیدا کنند.

مواد غذایی مناسب برای رشد سریع مژه

 

تغذیه مناسبی داشته باشید و از چربی های سالم و مناسب برای رشد سریع مژه و موادی نظیر سیب، توت فرنگی، سبزیجاتی که برگ سبز دارند، گوجه، پروتئین هایی همانند تخم مرغ و ماهی، چربی های سالم نظیر روغن زیتون استفاده کنید. از یک فرچه ی ریمل مناسب برای شانه کردن روزانه مژه ها استفاده کنید. با انگشت کوچک پلک را ماساژ دهید.

رشد مژه نوزاد چقدر طول می کشد

 

رشد مو در هفته ی ۳۰ بارداری شروع می شود و در هفته ی ۳۲ ابروها و مژه های نوزاد شروع به رشد می کند. بیشتر نوزادان هنگام تولد دارای مقدار کمی مو بر روی سر هستند و بعضی هم اصلا مویی ندارند.

این موارد جای هیچ گونه نگرانی و مصرف دارو و درمان های خانگی ندارد و والدین نگرانی بابت عدم داشتن مو برای نوزاد نخواهند داشت بدین علت که پس از مدتی نوزاد شروع به رشد مو می کند.

روغن های گیاهی تقویت کننده رشد مژه

 

روغن کرچک، یکی از بهترین درمان های خانگی و مواردی است که برای رشد سریع مژه های شما بسیار مناسب، ساده و گیاهی است. این روغن می تواند منجر به رشد سریع مژه ها و ضخیم تر شدن آنها شود. برای استفاده راحت تر می توانید روغن کرچک را با استفاده از فرچه ی ریمل قبل از خواب استفاده کرده تا این کار منجربه مرطوب شدن و رشد طبیعی مژه های شما شود.

 

روغن بادام ، مطمئنا یکی از روغن های رایج و خوب برای چرب کردن موها در آقایان و لطیف کردن پوست های خشک در خانم ها، روغن بادام است که می توانید به راحتی در دسترس بوده و پروتئین های موجود در این روغن به بازسازی سطح پوست کمک می کنند و حالت انعطاف پذیری آن را بهبود می بخشند. 

 

 روغن هفت مغز، بی شک روغن هفت مغز که به دلیل ترکیب و تهیه آن از تعداد هفت دانه روغنی می باشد که عیارتند از :بادام تلخ و شیرین ، فندق ، سیاه دانه ، پسته ، کنجد ، کرچک که تک تک آنها از بهترین ها بوده تهیه شده و  با دارا بودن مواد مغذی و ضروری پوست و مو خود را به جایگاه نخست از لیست روغن های تقویت کننده مو ، ابرو و مژه رسانده و پس از گذشت سالها این جایگاه را در میان بهترین ها حفظ کرده است.

 

روغن هسته انگور، این روغن فاقد سدیم و کلسترول بوده و میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آن تا 90 درصد می رسد. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره انگور 50 برابر بیشتر از ویتامین E و 20 برابر بیشتر از ویتامین C است. روغن خالص دانه انگور، ترکیبی فوق العاده موثر برای فعال سازی مجدد رشد پیاز مو است که با ماساژ دادن آن روی پوست سر می توانید به تاثیر سودمند این روغن پی ببرید.

 

روغن رزماری، رزماری یا اکلیل کوهی یکی از گیاهان دارویی معطر با نفوذ پذیری بالا و همچنین خواص درمانی بی نطیر که در کمتر گیاه دارویی این خواص را می توان یافت، روغن رزماری یک روغن محرک است که بوی نافذ و گرمی دارد و بر اعصاب مرکزی اثر مؤثری دارد .  از این گیاه دارویی برای تقویت ابرو و مژه نیز هستیم که در دراز مدت دارای اثری فوق العاده و ماندگار نیز هست.

 

 روغن جوجوبا، جوجوبا در حقیقت دانه هایی مانند بادام زمینی است که در گذشته در محلی میان مکزیک و آمریکا رشد می کرده که محققان کشورمان موفق به تکثیر و تهیه این روغن در کشور عزیزمان ایران شده اند بد نیست بدانید که این روغن با غلظت زیاد اما مانند چربی پوست انسان است و خاصیت جذب سریع نیز داراست و در تهیه بسیاری محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد بی شک با کمی تحقیق متوجه خواهید شد که دارای تاثیر فوق العاده در زمینه پوست و مو از جمله :ضد چین و چروک بوده و سرشار از ویتامین های A,B,E  و مواد معدنی مانند سلنیوم می باشد ، مرطوب کننده و نرم کننده پوست و مو ، شفافیت پوست و مو ، جلوگیری از ریزش مو به دلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین ها ی B,E ، مفید در ضخیم و پرپشت شدن مو ، برطرف کننده خشکی و ترک لب ، مفید برای پوست های مستعد آکنه می باشد.

 

روغن سیاه دانه، سیاه دانه ، سیاه تخمه و یا در عربی شونیز یکی دیگر از قدیمی ترین طعم دهنده ها که قدیمی تر ها و شاید امروزه نیز در نان ها و ترشی های محلی مورد استفاده قرار می گیرد که روغنی از این دانه ها تهیه می شو که شاید به جرات بتوان گفت یکی از بهترین روغن ها در زمینه پوست و مو است، سیاه دانه کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف از جمله صنایع آرایشی و بهداشتی برای تهیه و تولید انواع لوسیون ضد ریزش مو و ابرو ، تقویت کننده های گیاهی برای مو ، ابرو و مژه  و همچنین پمادهای ضد درد مفاصل که به شکلهای مختلفی مانند :روغن خالص سیاه دانه ،پماد، لوسیون ، سرمه ، ریمل و… تهیه و به بازار عرضه می شود و از اقبال و استفبال عمومی فراوانی برخوردار است.

 

 روغن نارگیل، روغن نارگیل یکی از روغن های طبیعی و اشباع است که از گوشت داخل میوه نارگیل تهیه می شود و یکی از نشانه های بارز آن مایع بودن روغن در دمای معمولی و جامد شدن در دمای پایین است. این روغن که یکی از نام آشنا ترین روغن ها در میان مردم جهان و دارای کاربردهای بیشماری در زمینه تهیه مواد آرایشی است که سهم مهمی را در این صنعت به خود اختصاص داده است، بی شک روغن نارگیل یکی از بهترین روغن ها در زمینه رطوبت بخشیدن به پوست و مو و رفع خشکی پوست و مو است که البته با رایحه مطبوع و قدرت نفوذ پذیری بالا و قدرت تقویت پوست و مو جایگاه ویژه ای در میان سایر روغن های طبیعی و گیاهی دارد.

 

 روغن زیتون، روغن زیتون مادر روغن های مفید برای پوست و مو است. این روغن می تواند جای بسیاری از محصولات حالت دهنده موها را بگیرد چراکه می تواند به طور عمیق در موها نفوذ کرده و آنها را مرطوب و هم به حالت گرفتن کمک کند. روغن زیتون تا حد زیادی خشکی و زمختی موها را از بین می برد و  به همین دلیل بیشتر از همه این روغن سبک را به کسانی پیشنهاد می کنیم که همیشه از خشکی بیش از اندازه موها شاکی اند. ناگفته نماند که آنتی اکسیدان موجود در روغن با نازک شدن و ریزش موها مبارزه می کند.

 

شورت لینک: yun.ir/ncmcg6

خواص روغن هسته انگور برای مژه و ابرو

دوشنبه, ۳ آبان ۱۴۰۰، ۰۲:۴۸ ب.ظ | Britannica briti | ۰ نظر

فروش روغن هسته انگور - دکاموند شیمی

روغن هسته انگور (Grapeseed Oil) :

خرید روغن هسته انگور همراه با دانه و حتی برگ ها و شیره ی آن از روزگاران قدیم، از درمان های سنتی محسوب می شد. امروزه روغن هسته انگور ارزش زیادی دارد و برای درمان برخی بیماری ها از آن استفاده می شود. از این روغن هم در پخت و پز و سالاد و هم در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و لوسیون ها بصورت موضعی استفاده می شود. در ادامه ی این مقاله با خواص پرکاربرد آن آشنا می شویم.

عوارض جانبی احتمالی روغن هسته انگور :

هسته ی انگور در اغلب افراد حساسیت یا مشکلی ایجاد نمی کند. اما در برخی افراد ممکن است مشکلات زیر ظاهر شود:

  • اسهال و استفراغ و درد شکم
  • خشکی دهان
  • گلو درد، سرفه
  • سرگیجه و سردرد
  • درد ماهیچه ها
  • خارش پوست سر

روغن هسته انگور چیست؟

این روغن از هسته انگور به دست می آید و حاوی ویتامینE، ویتامین c ، فلاوونوئیدها، لینولئیک اسید و ترکیباتی که پروسیانیدین نامیده می شوند (نظیرتانن‌ها ،پروآنتوسیانیدین )می باشد.استفاده از این روغن در زیبایی پوست و مو وتهیه لوازم آرایشی و ساخت انواع محصولات زیبایی کاربرد فراوانی دارد.

 روغن هسته انگور چه خواصی دارد؟

ماده مغذی موجود در این روغن  به رشد مو کمک می کند.استفاده از روغن هسته انگور سبب تقویت  ریشه مو شده  و با شوره سر مقابله می کند.مصرف این روغن در کاهش سیاهی دور چشم مفید بوده و به علت داشتن سطح بالایی از   آنتی اکسیدان ها روند پیری پوست را کاهش می دهد.

اثرات روغن هسته انگور بر روی موها

روغن هسته انگور حاوی ویتامین E آنتی اکسیدانی که به ایجاد بافت‌ ها کمک می‌کند و اسید لینولئیک می باشد اسید لینولئیک اسید چربی است که برای رشد پوست و مو موثر است. روغن هسته انگور برای نرم و مرطوب کردن موهای خشک ایده آل است چون از روغن نارگیل و زیتون سبک تر بوده و بدون بو می باشد .روغن هسته انگور به حفظ رطوبت مو و جلوگیری از وز شدن، موخوره و شکنندگی مو  ورفع شوره سر کمک می‌کند. این روغن را به مو های خود بزنید و بگذارید ۱۰ دقیقه روی موها بماند سپس موها را با آب سرد آب بکشید تا نرم و مرطوب شوند.
اگر موهایتان خشک یا ضعیف شده است، درمان آن با روغن هسته انگور برای بازیابی درخشندگی و مقاومت آن نتیجه بخش است. موهای خود را با روغن هسته انگور که کمی‌حرارت داده اید بپوشانید و ماساژ دهید. در طی شب با حوله ای روی موها را بپوشانید و صبح موهایتان را بشویید تا موهایی درخشان داشته باشید.

اثرات روغن هسته انگور بر روی مژه ها

برای پر پشتی مژه ها از روغن هسته انگور  استفاده کنید. استفاده از روغن هسته انگور در بلند شدن مژه ها و مرطوب نمودن آن ها موثر می باشد.

اثرات روغن هسته انگور بر روی ریزش ابرو

 تقویت ابرو با روغن هسته انگور

هسته انگور منبع سرشاری از اسیدهای چرب غیر اشباع است. اخیراً به علت خواص زیاد هسته ی انگور از آن در درمان بسیاری از مشکلات پوست و مو استفاده می شود. روغن هسته ی انگور حاوی آنتی اکسیدان بسیار زیاد است که حتی از ویتامین ث نیز بیشتر است.

روغن دانه انگور برای تقویت ابرو به کار می رود و با ماساژ دادن آن بر روی ابرو سبب می شود تا پیاز مو تقویت شده و مجدداً فعال شود که نتیجه ی آن رشد مجدد موهایی است که ریزش داشته اند.

خواص روغن هسته انگور

انگور، میوه‌ای با نام علمی vinifera است. از این میوه حدودا ۶۰۰ گونه در کل دنیا وجود دارد. برخی انگورها هسته دارند و برخی از آن‌ها بدون هسته هستند. این میوه رنگ‌های مختلفی از جمله: سبز، سیاه و سرخ دارد و درخت آن با نام درخت مو شناخته می‌شود. این میوه را به صورت‌های مختلفی استفاده می‌کنند. انگور تازه، انگور خشک یا کشمش، آب انگور، هسته انگور، سرکه و روغن هسته انگور، موارد استفاده ازاین میوه به شمار می‌رود. کشور ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان انگور در دنیا است و در شهر ملایر بیشترین انگور کشت می‌شود. انگور یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های دنیا است و به دلیل تنوع بالای این میوه، محبوبیت خاصی بین مردم دارد. روغن هسته انگور اصل یکی از فراورده‌های پرفروش این میوه است.

این میوه در آب و هوای معتدل رشد می‌کند. انگور سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن است. خواص انگور از بروز سرطان و بیماری‌های خطرناک جلوگیری می‌کند. انگور میوه‌ای مفید برای سلامتی شما است و منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

 

این میوه خاصیت بی‌نظیری برای درمان پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، تنفسی و سردردهای میگرنی دارد. انگور مانع ایجاد یبوست در بدن شده و با تأمین قند مورد نیاز بدن، از بروز خستگی جلوگیری می‌کند. خواص انگور به افزایش ادرار کمک کرده و باعث دفع سموم بدن می‌شود. مصرف این میوه به تقویت دستگاه ایمنی بدن شما کمک کرده و از بروز بیماری‌های چشمی مثل آب مروارید جلوگیری می‌کند. همان‌طور که گفتیم، از دانه این میوه روغن تهیه می‌کنند. این روغن سبب جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌شود و نقش مهمی در بهبود سلامتی بدن دارد. روغن هسته انگور اصل از انواع روغن‌های گیاهی است که تأثیر به‌سزایی در افزایش زیبایی و درمان مشکلات پوستی شما دارد. این روغن مصارف خوراکی دارد و برای پخت و پز هم استفاده می‌شود. در این مقاله هر آنچه که لازم است درباره این روغن پر خاصیت بدانید را بیان می‌کنیم تا با خیال راحت ازخرید روغن هسته انگور ، لذت ببرید.

خلاصه

انگور میوه‌ای بهشتی است! این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. خواص آن از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. یکی از فرآورده‌های آن روغن هسته انگور اصل است. این روغن برای حفظ سلامتی شما بسیار مفید است.

فواید روغن هسته انگور اصل

روغن هسته انگور اصل را به صورت موضعی و خوراکی استفاده می‌کنند. بهترین نوع این روغن از طریق پرس سرد تولید می‌شود. در حالی که هسته انگور را تحت فشار زیاد در دمای پایین قرار می‌دهند و روغن هسته انگور اصل تولید می‌کنند.

روغن هسته انگور اصل ، درمانی برای بسیاری از بیماری‌ها است. این روغن مقادیر بالای اسید چرب اشباع نشده را شامل می‌شود. این اسیدها برای سلامتی بدن مهم هستند و دلیل آن عدم توانایی بدن در تولید آن‌ها است. اسیدهای چرب در بدن موجب سوختن چربی‌ها می‌شوند و از تجمع چربی‌های مضر جلوگیری می‌کنند. اسیدهای چرب به محافظت از بدن در برای اشعه‌های مضر کمک می‌کنند و یکی از مهم‌ترین اثرات آن محافظت از قلب و کمک به عملکرد بهتر آن است.

خلاصه

روغن هسته انگور اصل ، تحت فشار شدید و سرما، تولید می‌شود. این روغن، به صورت موضعی و خوراکی مصرف می‌شود. روغن هسته انگور اصل ، سرشار از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که از تجمع چربی در بافت‌ها جلوگیری می‌کنند.

یکی از فواید روغن هسته انگور اصل ، تأمین اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ مورد نیاز بدن است. کمبود این اسیدهای چرب، سبب سقط جنین در خانم‌های باردار و بیماری‌های مربوط به کلیه، می‌شود. در این شرایط، کلسترول در بدن انباشته می‌شود و بدن توانایی دفع یا سوزاندن آن را ندارد. در دیگر موارد، کمبود اسیدهای چرب موجب ریزش مو، جذب امواج خطرناک و کاهش رطوبت چشم و دهان می‌شود. اگر این کمبود شدت پیدا کند، می‌تواند سرطان را هم به وجود بیاورد.

روغن هسته انگور اصل می‌تواند سطح چربی‌های بدن را به تعادل برساند و بهتر است در رژیم غذایی شما قرار بگیرد. این روغن از ابتلا به بیماری‌های مربوط به قلب جلوگیری می‌کند و باید به میزان کافی به بدن شما برسد؛ چون مصرف بیش از اندازه آن سبب آسیب رسیدن به بدن می‌شود. از فواید چربی‌های غیر اشباع می‌توان به بهبود زخم و بسته شدن سریع‌تر آن اشاره کرد. روغن هسته انگور علاوه بر چربی‌های مفید، حاوی ویتامین E هم هست و این ترکیب، خواص آن برای درمان زخم‌ها را بیشتر می‌کند. مصرف به اندازه چربی‌های غیر اشباع و روغن هسته انگور اصل ، سبب کاهش وزن هم می‌شود.

خلاصه

کمبود اسیدهای چرب می‌تواند مشکلات زیادی برای بدن به وجود بیاورد. یکی از آن‌ها احتمال سقط جنین در خانم‌های باردار است. روغن دانه انار سبب بهبود عملکرد قلب می‌شود و سطح چربی بدن را تنظیم می‌کند. فواید این روغن باعث لاغری می‌شود.

 

لینک منبع: دکامند شیمی